Bravčové závitky so smotanou a cesnakom

2015-12-16

Ingrediencie

  • 800 g bravčového stehna
  • 4 strúčik cesnaku
  • 2 dl smotany
  • 2 lyžica tuku
  • trochu soľ.

Postup

Krok 1

Umyté mäso pokrájame na 4 veľké alebo 8 menších rezňov, vyklepeme, osolíme a po obidvoch stranách potrieme cesnakom. Rezne poukladáme na seba a necháme aspoň 1 hodinu postáť. Potom každý rezeň nahrubo potrieme smotanou, zavinieme, spojíme ihlou alebo drievkom a opečieme zo všetkých strán na horúcom tuku. Opečené závitky uložíme vedľa seba na výpek od opekania, ešte polejeme smotanou, trochu podlejeme a pod pokrievkou pečieme v rúre 30 minút a bez pokrievky asi 15 minút. K závitkom podávame varené zemiaky s petržlenovou vňaťou a s kyslou uhorkou alebo so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 852
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

853

Podobné recepty:
  • Horčicové bravčové koleno

    Horčicové bravčové koleno

  • Teľací perkelt II

    Teľací perkelt II

  • Teľacia rolka

    Teľacia rolka

kuk