Bravčové závitky so smotanou a cesnakom
2015-12-16- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 800 g bravčového stehna
- 4 strúčik cesnaku
- 2 dl smotany
- 2 lyžica tuku
- trochu soľ.
Postup
Krok 1
Umyté mäso pokrájame na 4 veľké alebo 8 menších rezňov, vyklepeme, osolíme a po obidvoch stranách potrieme cesnakom. Rezne poukladáme na seba a necháme aspoň 1 hodinu postáť. Potom každý rezeň nahrubo potrieme smotanou, zavinieme, spojíme ihlou alebo drievkom a opečieme zo všetkých strán na horúcom tuku. Opečené závitky uložíme vedľa seba na výpek od opekania, ešte polejeme smotanou, trochu podlejeme a pod pokrievkou pečieme v rúre 30 minút a bez pokrievky asi 15 minút. K závitkom podávame varené zemiaky s petržlenovou vňaťou a s kyslou uhorkou alebo so zeleninovým šalátom.