Bravčové rezne pečené s jablkami
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 500 g bravčového stehna
- 3-4 ks jablká
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica tuku
- trochu bylinkové korenie
- trochu soľ.
Postup
Krok 1
Umyté a osušené rezne vyklepeme, rýchlo opečieme na tuku, osolíme a okoreníme tymianom, materinou dúškou, estragónom, petržlenovou vňaťou. Olúpané jablká prekrojíme a vyberieme jadierka. Polovice jabĺk položíme na vymastený pekáč, prikryjeme opečeným a okoreneným mäsom, navrch položíme druhú polovicu jablka, trochu podlejeme, pokvapkáme maslom a v rúre pečieme 25-30 minút, až je mäso mäkké. Počas pečenia polievame výpekom. Bravčové mäso s jablkami podávame s dusenou ryžou.