Debrecínsky bravčový bôčik
2016-05-09- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 70 min.
Popis
Plnený debrecínsky bravčový bôčik podávame s varenými zemiakmi alebo s tmavým chlebom a kyslou uhorkou alebo s inou čerstvou zeleninou.
Ingrediencie
- 80 g bravčového bôčika s kosťou
- 200 g debrecínskych párkov
- 1 hlávka cibuľa
- soľ
- rasca
Postup
Krok 1
Očistený bôčik pri kostiach narežeme a kosti vylúpneme. Mäso naplníme a otvor spojíme ihlou. Kožu pokrájame na štvorčeky. Osolený a naplnený bôčik vložíme do pekáča dolu kožou, posypeme rascou, priložíme nahrubo pokrájanú cibuľu a podlejeme horúcou vodou. Plnený bôčik upečieme po obidvoch stranách tak, aby koža bola pri dopečení v pekáči nakoniec navrchu.
Krok 2
Mäso počas pečenia polievame výpekom. Bôčik upečieme tak, aby bol mäkký a červený. Upečený bôčik z pekáča vyberieme, šťavu precedíme.