Debrecínsky bravčový bôčik

2016-05-09
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Plnený debrecínsky bravčový bôčik podávame s varenými zemiakmi alebo s tmavým chlebom a kyslou uhorkou alebo s inou čerstvou zeleninou.

Ingrediencie

  • 80 g bravčového bôčika s kosťou
  • 200 g debrecínskych párkov
  • 1 hlávka cibuľa
  • soľ
  • rasca

Postup

Krok 1

Očistený bôčik pri kostiach narežeme a kosti vylúpneme. Mäso naplníme a otvor spojíme ihlou. Kožu pokrájame na štvorčeky. Osolený a naplnený bôčik vložíme do pekáča dolu kožou, posypeme rascou, priložíme nahrubo pokrájanú cibuľu a podlejeme horúcou vodou. Plnený bôčik upečieme po obidvoch stranách tak, aby koža bola pri dopečení v pekáči nakoniec navrchu.

Krok 2

Mäso počas pečenia polievame výpekom. Bôčik upečieme tak, aby bol mäkký a červený. Upečený bôčik z pekáča vyberieme, šťavu precedíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1275
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1276

Podobné recepty:
  • Fazuľový guláš

    Fazuľový guláš

  • Bravčové s plesňovým syrom a šunkou

    Bravčové s plesňovým syrom a šunkou

  • Prekladaná kapusta

    Prekladaná kapusta

kuk