Bôčikový závin pečený

2015-12-10
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 120 min.
  • Celkový čas : 150 min.

Popis

Pečený bôčik plnený úžasnou plnkou s salámou, hráškom, kapiou a vajíčkami. Výbornou prílohou je dusená kapusta a zemiaky.

Ingrediencie

  • 800 g bravčového bôčika s kosťou
  • 1-2 ks cibule
  • trochu soľ
  • trochu rasca
  • 50 g kapie
  • 2 lyžica zeleného hrášku
  • 2 ks vajcia
  • 1 lyžica tuku
  • trochu trochu horčice
  • trochu petržlenová vňať
  • trochu mletá paprika
  • trochu mleté čierne korenie
  • 100 g liptovskej salámy

Postup

Krok 1

Očistený bôčik pri kostiach narežeme a kosti vylúpneme. Z mäsa vytvoríme plát, na ktorý poukladáme suroviny určené do plnky. Plát s plnkou zrolujeme, spojíme ihlicami prípadne niťou. Prípadnú kožu pokrájame na štvorčeky. Osolený a naplnený bôčik vložíme do pekáča dolu kožou, posypeme rascou, priložíme nahrubo pokrájanú cibuľu a podlejeme horúcou vodou. Plnený bôčik upečieme po obidvoch stranách tak, aby koža bola pri dopečení v pekáči nakoniec navrchu. Mäso počas pečenia polievame výpekom. Bôčik upečieme tak, aby bol mäkký a červený. Upečený bôčik z pekáča vyberieme, šťavu precedíme. Plnka: Na panvicu dáme tuk, na drobné kúsky pokrájanú salámu a kapiu, zelený hrášok. Opraženú zmes zalejeme rozšľahanými vajciami a miešame, kým sa vajcia zrazia. Upečený bôčikový závin potrieme výpekom, vyberiem ihlice alebo nite. Šťavu precedíme. Pokrájaný plnený bôčik na 1 cm hrubé rezy podávame s varenými zemiakmi a s dusenou kapustou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1310
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1311

Podobné recepty:
  • Vyprážané držky

    Vyprážané držky

  • Pikantné bravčové rebierko

    Pikantné bravčové rebierko

  • Cuketa á la Darča

    Cuketa á la Darča

kuk