Bôčikový závin pečený
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 120 min.
- Celkový čas : 150 min.
Popis
Pečený bôčik plnený úžasnou plnkou s salámou, hráškom, kapiou a vajíčkami. Výbornou prílohou je dusená kapusta a zemiaky.
Ingrediencie
- 800 g bravčového bôčika s kosťou
- 1-2 ks cibule
- trochu soľ
- trochu rasca
- 50 g kapie
- 2 lyžica zeleného hrášku
- 2 ks vajcia
- 1 lyžica tuku
- trochu trochu horčice
- trochu petržlenová vňať
- trochu mletá paprika
- trochu mleté čierne korenie
- 100 g liptovskej salámy
Postup
Krok 1
Očistený bôčik pri kostiach narežeme a kosti vylúpneme. Z mäsa vytvoríme plát, na ktorý poukladáme suroviny určené do plnky. Plát s plnkou zrolujeme, spojíme ihlicami prípadne niťou. Prípadnú kožu pokrájame na štvorčeky. Osolený a naplnený bôčik vložíme do pekáča dolu kožou, posypeme rascou, priložíme nahrubo pokrájanú cibuľu a podlejeme horúcou vodou. Plnený bôčik upečieme po obidvoch stranách tak, aby koža bola pri dopečení v pekáči nakoniec navrchu. Mäso počas pečenia polievame výpekom. Bôčik upečieme tak, aby bol mäkký a červený. Upečený bôčik z pekáča vyberieme, šťavu precedíme. Plnka: Na panvicu dáme tuk, na drobné kúsky pokrájanú salámu a kapiu, zelený hrášok. Opraženú zmes zalejeme rozšľahanými vajciami a miešame, kým sa vajcia zrazia. Upečený bôčikový závin potrieme výpekom, vyberiem ihlice alebo nite. Šťavu precedíme. Pokrájaný plnený bôčik na 1 cm hrubé rezy podávame s varenými zemiakmi a s dusenou kapustou.