Bravčové dusené s kelom

2015-12-14

Ingrediencie

  • 500 g bravčového pliecka
  • 2 ks cibule
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • trochu rasca
  • 1 ks menší kel
  • trochu dusená slanina
  • 3-4 ks zemiaky
  • trochu soľ.

Postup

Krok 1

Pokrájanú údenú slaninu roztopíme, vsypeme nadrobno pokrájanú cibuľu, prikryjeme a 1-2 minúty dusíme. Na cibuľový základ dáme mletú papriku, pretlačený cesnak a na kocky pokrájané mäso. Pomiešame, prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave. Potom podlejeme vodou a dusíme asi 1/2 hodinu. Keď je mäso mäkké, vložíme na štvrtky pokrájané zemiaky a na hrubo pokrájaný kel, posypeme rascu a prilejeme toľko vody, aby kel bol len do polovice zaliaty. Pokrm varíme asi 15 minút, kým sú zemiaky mäkké. K dusenému mäsu s kelom podávame chlieb.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2535
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2536

Podobné recepty:
  • Teľacie líčka so zeleninou

    Teľacie líčka so zeleninou

  • Debrecínsky bravčový bôčik

    Debrecínsky bravčový bôčik

  • Plnené rezne v alobale

    Plnené rezne v alobale

kuk