Bravčová pečienka so sójovou omáčkou
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 500 g bravčovej pečienky s kosťou
- trochu soľ
- trochu tuk na opekanie
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica maizeny
- 4-5 lyžica lyžíc vody.
Postup
Krok 1
Rezy z bravčovej pečienky naklepeme, osolíme, krátko rozsekneme pri kosti a na obvode, aby sa mäso pri opekaní nekrútilo. V hrnčeku rozmiešame sójovú omáčku s pikantnou horčicou, škrobovou múčkou a s vodou. Mäso opečieme na panvici z obidvoch strán na tuku. Opekáme z každej strany po 5-6 minútach prikryté. Dáme pozor, aby mäso pri kosti nebolo surové. Z tuku odlejeme a do výpeku pridáme sójovú omáčku s horčicou. Miešajúc omáčku varíme do zhustnutia. Na teplé mäso nalejeme hustú horúcu omáčku. Vhodná príloha je dusená ryža a zeleninový šalát.