Bravčová pečienka so sójovou omáčkou

2015-12-10

Ingrediencie

  • 500 g bravčovej pečienky s kosťou
  • trochu soľ
  • trochu tuk na opekanie
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica maizeny
  • 4-5 lyžica lyžíc vody.

Postup

Krok 1

Rezy z bravčovej pečienky naklepeme, osolíme, krátko rozsekneme pri kosti a na obvode, aby sa mäso pri opekaní nekrútilo. V hrnčeku rozmiešame sójovú omáčku s pikantnou horčicou, škrobovou múčkou a s vodou. Mäso opečieme na panvici z obidvoch strán na tuku. Opekáme z každej strany po 5-6 minútach prikryté. Dáme pozor, aby mäso pri kosti nebolo surové. Z tuku odlejeme a do výpeku pridáme sójovú omáčku s horčicou. Miešajúc omáčku varíme do zhustnutia. Na teplé mäso nalejeme hustú horúcu omáčku. Vhodná príloha je dusená ryža a zeleninový šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1014
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1015

Podobné recepty:
  • Pekáč starého mládenca

    Pekáč starého mládenca

  • Šojfele (bavorské jedlo)

    Šojfele (bavorské jedlo)

  • Maďarské guľky

    Maďarské guľky

kuk