Plnená bravčová pečienka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 500 g bravčovej pečienky - karé, 4 malé plátky šunky, 4 malé plátky syra a údenej slaniny, 4 vňatky petržlenu alebo bazalky, materinej dúšky a pod., soľ.
Postup
Krok 1
Umyté a osušené karé upravíme tak, že odsekneme časť chrbtovej kosti a pripravíme 4 rebierka - rezy. Mäso pri kosti krátko rozsekneme, aby sa pri pečení nekrútilo, v strede prerežeme a urobíme vrecko na plnku. Každé rebierko naplníme plátkom šunky, syra, údenej slaniny a do stredu vložíme vetvičku vňate alebo štipku sušených rozmrvených byliniek. solíme opatrne, lebo plnka je dostatočne osolená. Rebierka zatvoríme ihlou, na povrchu potrieme tukom a necháme v chladničke odležať do druhého dňa. V dostatočnom množstve tuku rebierka opekáme z obidvoch strán, najprv prikryté na jednej strane, potom do červena na druhej strane. Opekáme asi 15 minút, aby aj plnka bola prepečená. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky a zeleninový šalát.