Plnená bravčová pečienka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g bravčovej pečienky - karé, 4 malé plátky šunky, 4 malé plátky syra a údenej slaniny, 4 vňatky petržlenu alebo bazalky, materinej dúšky a pod., soľ.

Postup

Krok 1

Umyté a osušené karé upravíme tak, že odsekneme časť chrbtovej kosti a pripravíme 4 rebierka - rezy. Mäso pri kosti krátko rozsekneme, aby sa pri pečení nekrútilo, v strede prerežeme a urobíme vrecko na plnku. Každé rebierko naplníme plátkom šunky, syra, údenej slaniny a do stredu vložíme vetvičku vňate alebo štipku sušených rozmrvených byliniek. solíme opatrne, lebo plnka je dostatočne osolená. Rebierka zatvoríme ihlou, na povrchu potrieme tukom a necháme v chladničke odležať do druhého dňa. V dostatočnom množstve tuku rebierka opekáme z obidvoch strán, najprv prikryté na jednej strane, potom do červena na druhej strane. Opekáme asi 15 minút, aby aj plnka bola prepečená. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky a zeleninový šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1015
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1016

Podobné recepty:
  • Mäsové veže

    Mäsové veže

  • Bravčové s rebarborou a pomarančmi

    Bravčové s rebarborou a pomarančmi

  • Bačovský rezeň

    Bačovský rezeň

kuk