Bravčové mäso v zemiakovej placke

2015-12-15

Ingrediencie

  • 4 ks väčšie zemiaky
  • 3 lyžica lyžice múky
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks cesnak
  • trochu majorán
  • 1 ks vajce
  • trochu soľ
  • trochu tuk na vyprážanie
  • 150 g bravčovej alebo hydinovej pečene
  • 1 ks cibuľa
  • 1 lyžica tuku
  • 250 g mastnejšieho bravčového mäsa
  • trochu mleté čierne korenie
  • 2 ks rajčiny alebo rajčiakový pretlak
  • 2 ks zelené papriky.

Postup

Krok 1

Očistené surové zemiaky a cibuľu postrúhame, pridáme múku, cesnak, majorán, vajce, soľ, dobre rozmiešame a na oleji vypražíme 4 placky. Na teplý tuk dáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pod pokrievkou necháme zmäknú. Pridáme na drobné kúsky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme do polomäkka. Podľa potreby trochu podlejeme vodou. Potom pridáme očistenú pokrájanú papriku a rajčiaky (alebo lečo), rajčiakový pretlak a dusíme ďalej. Nakoniec vložíme nadrobno pokrájanú pečeň a dobre premiešame a udusíme, aby pečienka nebola surová. Plnka má byť nadrobno spracovaná a dostatočne šťavnatá. Placku plníme na tanieri alebo na mise takto: Na predhriatý tanier položíme placku, do stredu vložíme 2-3 lyžice plnky a placku preložíme. Ako prílohu podávame zeleninový šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1272
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1273

Podobné recepty:
  • Bravčové pliecko na švábsky spôsob

    Bravčové pliecko na švábsky spôsob

  • Stehno v koňaku

    Stehno v koňaku

  • Cigánsky guláš

    Cigánsky guláš