Bravčové mäso v zemiakovej placke
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 ks väčšie zemiaky
- 3 lyžica lyžice múky
- 1 ks cibuľa
- 1 ks cesnak
- trochu majorán
- 1 ks vajce
- trochu soľ
- trochu tuk na vyprážanie
- 150 g bravčovej alebo hydinovej pečene
- 1 ks cibuľa
- 1 lyžica tuku
- 250 g mastnejšieho bravčového mäsa
- trochu mleté čierne korenie
- 2 ks rajčiny alebo rajčiakový pretlak
- 2 ks zelené papriky.
Postup
Krok 1
Očistené surové zemiaky a cibuľu postrúhame, pridáme múku, cesnak, majorán, vajce, soľ, dobre rozmiešame a na oleji vypražíme 4 placky. Na teplý tuk dáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pod pokrievkou necháme zmäknú. Pridáme na drobné kúsky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme do polomäkka. Podľa potreby trochu podlejeme vodou. Potom pridáme očistenú pokrájanú papriku a rajčiaky (alebo lečo), rajčiakový pretlak a dusíme ďalej. Nakoniec vložíme nadrobno pokrájanú pečeň a dobre premiešame a udusíme, aby pečienka nebola surová. Plnka má byť nadrobno spracovaná a dostatočne šťavnatá. Placku plníme na tanieri alebo na mise takto: Na predhriatý tanier položíme placku, do stredu vložíme 2-3 lyžice plnky a placku preložíme. Ako prílohu podávame zeleninový šalát.