Bravčový rezeň v lístkovom ceste

2016-02-10

Popis

Chutný rezeň pripravený v lístkovom ceste. Vyskúšajte aj túto variantu prípravy rezňa.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa zo stehna alebo vykostené karé - pečienka
  • soľ
  • tuk na opečenie mäsa
  • 1 ks malá cibuľa
  • 2 lyžica nadrobno posekaných sterilizovaných šampiňónov
  • 2 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 lyžica sójovej omáčky
  • 100 g lístkového cesta

Postup

Krok 1

Bravčové mäso bez kostí pokrájame na rovnaké rezne, osolíme, vyklepeme a opečieme na masti z obidvoch strán. Opečené mäso preložíme na tanier a prikryté udržiavame v teple.

Krok 2

Očistené huby, petržlenovú vňať a cibuľu nadrobno posekáme. Tuk z opekania mäsa zlejeme a do výpeku vložíme zmes z húb, cibule a vňatí, osolíme, okoreníme a dusíme asi 5minút.

Krok 3

Nakoniec zmes pokvapkáme sójovou omáčkou a natrieme na opečené bravčové rezne z obidvoch strán. Lístkové cesto rozvaľkáme na 2 mm tenký plát a pokrájame na obdĺžniky, aby sme rezne mohli zabaliť. Cesto spojíme na vrchnej strane, aby pri pečení nevytiekla šťava.

Krok 4

Spojené cesto ozdobíme tenkým prúžkom z cesta, ktorý sme odrezali z kraja ozdobným kolieskom. Rezne zabalené v lístkovom ceste poukladáme na plech a hneď upečieme v horúcej rúre do zlatožlta. Zabalené rezne nenecháme nikdy stáť, aby cesto nezvlhlo.

Krok 5

Vhodnou prílohou sú zemiakové hranolčeky a jemný šalát z čerstvej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1569
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1570

Podobné recepty:
  • Bravčové mäso s hruškami a zelerom

    Bravčové mäso s hruškami a zelerom

  • Maďarské guľky

    Maďarské guľky

  • Šľahačkové kotlety

    Šľahačkové kotlety

kuk