Varená baranina v smotanovej omáčke

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g baranieho mäsa s kosťou, 100 g hovädzích alebo teľacích kostí, celé čierne a nové korenie, soľ, 1 menšia cibuľa, 100 g koreňovej zeleniny. Omáčka: 1 lyžička oleja, 1 lyžička múky, 2 dl vývaru z mäsa a kostí, prelisovaná zelenina z vývaru, 2 dl kyslej smotany, tymian alebo majorán, soľ, štipka cukru, ocot, 2 plátky údenej slaniny.

Postup

Krok 1

Odležané baranie mäso s kosťou vložíme do horúcej osolenej vody s celým čiernym a novým korením, s nakrojenou cibuľou v spodnej šupke a so strúčikom cesnaku. Mäso varíme pomalým, miernym varom 1/2 hodiny, potom vložíme očistenú, nakrájanú zeleninu a prikryté varíme, kým je mäso mäkké. Keď vpichnutá vidlička sa z mäsa ľahko uvoľní, mäso je dostatočne uvarené. Dĺžka varenia je závislá od veku zvieraťa a času odležania mäsa a pohybuje sa od 1 do 2 hodín. Vývar precedíme a zeleninu zmixujeme alebo pretrieme cez situ. V oleji opražíme nadrobno pokrájanú údenú slaninu, pridáme múku a urobíme tmavšiu zápražku, zalejeme chladným vývarom a miešajúc prevaríme. Vložíme rozmixovanú zeleninu, smotanu, varíme 10 minút, potom omáčku ochutíme tymianom, cukrom a octom, vložíme pokrájané vykostené mäso a raz prevaríme. Baraninu v smotanovej omáčke podávame so žemľovou knedľou alebo s varenou cestovinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 999
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1000

Podobné recepty:
  • Lángoše

    Lángoše

  • Baranie rebierko na červenom víne

    Baranie rebierko na červenom víne

  • Uzbecký lagman

    Uzbecký lagman