Baranie dusené so zelenou paprikou a rajčiakmi

2015-12-02

Popis

Dobre pripravené baranie mäso spolu s paprikou a rajčinami. Podávame teplé.

Ingrediencie

  • 600 g baranieho mäsa s kosťou alebo bez kosti
  • 2 lyžica tuku
  • 1 ks cibuľa
  • soľ
  • cesnak
  • mletá červená paprika
  • majorán alebo tymian alebo kytička rôznych byliniek
  • rajčiakový pretlak
  • 2 ks rajčiny
  • 2 ks papriky

Postup

Krok 1

V roztopenom tuku opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a rozmiešané opražíme, prilejeme vývar alebo vodu a mäso dusíme 1-1,5 hodiny. Dĺžka času dusenia je závislá od veku zvieraťa a odležania baranieho mäsa. Počas dusenia mäso miešame a podľa potreby podlievame vodou, vývarom alebo s červeným vínom. Ku koncu dusenia pridáme majorán a roztlačený cesnak, tymian alebo iné bylinkové korenie a rajčiakový pretlak, pokrájané papriky a rajčiaky a spolu dusíme prikryté ešte 5 minút.

Krok 2

Baranie mäso dusíme v zásade vždy na cibuli s cesnakom a dostatočným množstvom rôznych druhov korenín preto, aby bola zjemnená typická vôňa baraniny. Na podliatie používame červené víno.

Krok 3

Dusenú baraninu podávame vždy horúcu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 664
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

665

Podobné recepty:
  • Baranie mäso na mrkve

    Baranie mäso na mrkve

  • Živánsky závin

    Živánsky závin

  • Fazuľový guláš zo Senca I

    Fazuľový guláš zo Senca I

kuk