Máriina morka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 4 morčacie stehná, 2 vajcia, biele korenie, lyžicu horčice, lyžicu sójovej omáčky, lyžičku vegety, oregano, drvenú rascu, postrúhaný muškátový oriešok, koriander.
Postup
Krok 1
Morčacie stehná vykostíme a každé rozrežeme na tri časti. Vajcia vyšľaháme a vmiešame do nich všetky suroviny. Môžeme primiešať aj lyžičku Maizeny. Do zmesi namočíme kúsky mäsa a necháme v chladničke odstáť do druhého dňa (čím dlhšie - tým lepšie). Mäso zo všetkých strán opražíme na rozpálenom oleji, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Podávame s ryžou, hranolčekmi, zeleninou.