Baranina dusená so zeleninou
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Dusené baranie mäsko v kombinácii so zeleninou je skvelý tip na obed. Podávame so zemiakmi alebo pečivom.
Ingrediencie
- 500 g baranieho mäsa bez kosti
- 2 lyžica tuku
- 1/2 lyžička mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- soľ
- 2 dl červeného vína
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčik strúčiky cesnaku
- 3 ks zelené papriky
- 1 ks patizón
- 4 ks rajčiaky
- 3 lyžica pokrájanej cukiny alebo očistenej tekvice
- soľ
- mleté čierne korenie
- rozmarín
- bazalku
- materinu dúšku
- 1 lyžička tuku
Postup
Krok 1
Na plátky pokrájané baranie mäso opečieme na tuku, vložíme pokrájanú cibuľu a cesnak, osolíme a okoreníme. Mäso dusíme do mäkka a podlievame červeným vínom. Zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na rovnomerné kúsky. Na teplý tuk vložíme najprv cibuľu, trochu opražíme, pridáme ostatnú pripravenú zeleninu, trochu podlejeme, osolíme, okoreníme bylinkami a na miernom ohni dusíme 20 minút.
Krok 2
Udusenú, ochutenú a šťavnatú zeleninovú zmes položíme do stredu taniera, navrch dáme plátky mäsa, polejeme vínovou šťavou a podávame s varenými zemiakmi alebo s bielym chlebom.