Baranina dusená so zeleninou

2015-12-02

Popis

Dusené baranie mäsko v kombinácii so zeleninou je skvelý tip na obed. Podávame so zemiakmi alebo pečivom.

Ingrediencie

  • 500 g baranieho mäsa bez kosti
  • 2 lyžica tuku
  • 1/2 lyžička mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 2 dl červeného vína
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčik strúčiky cesnaku
  • 3 ks zelené papriky
  • 1 ks patizón
  • 4 ks rajčiaky
  • 3 lyžica pokrájanej cukiny alebo očistenej tekvice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rozmarín
  • bazalku
  • materinu dúšku
  • 1 lyžička tuku

Postup

Krok 1

Na plátky pokrájané baranie mäso opečieme na tuku, vložíme pokrájanú cibuľu a cesnak, osolíme a okoreníme. Mäso dusíme do mäkka a podlievame červeným vínom. Zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na rovnomerné kúsky. Na teplý tuk vložíme najprv cibuľu, trochu opražíme, pridáme ostatnú pripravenú zeleninu, trochu podlejeme, osolíme, okoreníme bylinkami a na miernom ohni dusíme 20 minút.

Krok 2

Udusenú, ochutenú a šťavnatú zeleninovú zmes položíme do stredu taniera, navrch dáme plátky mäsa, polejeme vínovou šťavou a podávame s varenými zemiakmi alebo s bielym chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1596
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1597

Podobné recepty:
  • Hovädzie líčka na čiernom pive

    Hovädzie líčka na čiernom pive

  • Španielske vtáčiky III

    Španielske vtáčiky III

  • Plnené závitky z hovädzieho mäsa VI

    Plnené závitky z hovädzieho mäsa VI

kuk