Opekané baranie mäso na víne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 baranie rebierka, soľ, cesnak, citrónová šťava, bylinkové korenie (mäta prieporná, materina dúška, majorán, rozmarín, cibuľa), olej, zelenina na obloženie, maslo, rajčinový pretlak, 1 dl červeného vína.

Postup

Krok 1

Odblanený a od hrubých kostí osekaný baraní chrbát posekáme na rebierka, trochu vyklepeme a potrieme rozmiešanými bylinkami s rozotreným cesnakom, soľou a citrónovou šťavou. Cibuľu pokrájame na plátky a poukladáme na okorenené rebierka, poukladáme na seba, zatlačíme a v sklenej miske zakryté, aby nevyschli, necháme v chladničke stáť 8-12 hodín. Cibuľu odstránime a mäso opekáme z obidvoch strán na horúcom oleji po 3-4 minúty. Šťavu môžeme ľubovoľne ochutiť maslom, jemne zahustiť rajčiakovým pretlakom alebo múkou a doliať vývarom z kostí a červeným vínom a dobre prevariť. Na opečené rebierka na tanieri podlejeme výpekom, obložíme čerstvými rajčiakmi a zelenou paprikou. Vhodnou prílohou je ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 610
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

611

Podobné recepty:
  • Kebabčeta s baklažánovou prílohou

    Kebabčeta s baklažánovou prílohou

  • Baranie rebierko na spôsob vert-prée

    Baranie rebierko na spôsob vert-prée

  • Baranie rebierko na valašský spôsob

    Baranie rebierko na valašský spôsob

kuk