Domáce ragú

2016-05-11
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Domáce ragú pripravíme dusením. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s pečivom.

Ingrediencie

  • 500 g odblanené jahňacie mäso
  • 1 lyžica tuku
  • 1 ks cibuľa
  • 3 lyžica pokrájanej koreňovej zeleniny
  • 2 lyžica zeleného hrášku
  • soľ
  • rajčiakový pretlak
  • 2 dl červeného vína
  • 5 ks väčších zemiakov
  • 1 lyžička masla
  • petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Odblanené a vykostené jahňacie mäso pokrájame na kocky. Do roztopeného tuku vložíme pokrájanú cibuľu a mäso súčasne, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, osolíme a prikryté dusíme 30 minút. Podlievame červeným vínom. Ku koncu dusenia vložíme zelený hrášok a rajčiakový pretlak.

Krok 2

Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky, vložíme do roztopeného masla, osolíme, podlejeme vodou a prikryté dusíme 15 minút. Na masle udusené zemiaky rozsypeme na dusené mäso so zeleninou na tanieri.

Krok 3

Pokrm ešte posypeme povrchu petržlenovou vňaťou.

Krok 4

Podávame s chlebom alebo s pečivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 948
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

949

Podobné recepty:
  • Hovädzia roláda plnená bravčovým mäsom a klobásou

    Hovädzia roláda plnená bravčovým mäsom a klobásou

  • Labužnícky guláš

    Labužnícky guláš

  • Bravčové mäso na rasci s pivom

    Bravčové mäso na rasci s pivom

kuk