Dusené karbonátky s údenou slaninou
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené karbonátky s údenou slaninou podávame s varenou cestovinou.
Ingrediencie
- 300 g hovädzieho a bravčového mäsa bez kostí
- 2 ks žemle
- 1 ks vajce
- 1 plátok údenej slaniny
- soľ
- bylinkové korenie
- múka hladká na obalenie
- 1 lyžička tuku
- 1/2 cibule
- 2 lyžica kyslej smotany
- 1 ks kyslá uhorka
Postup
Krok 1
Pokrájané mäso a navlhčenú žemľu pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme vajce, nadrobno pokrájanú údenú slaninu a rozmiešame. Tvarujeme menšie karbonátky (2 ks pre 1 osobu), obalíme v múke a opečieme v horúcom tuku po obidvoch stranách. Karbonátky necháme v panvici a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme 25 minút. Nakoniec pridáme smotanu a nadrobno pokrájanú kyslú uhorku a prevaríme. Dusené karbonátky s údenou slaninou podávame s varenou cestovinou.