Karbonátky z vareného mäsa

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g vareného mäsa z polievky (z hydinového alebo z hovädzieho vývaru), 200 g koreňovej zeleniny z vývaru, 2 žemle, 2 vajcia, soľ, bylinkové korenie, tuk na opečenie.

Postup

Krok 1

Uvarené mäso a zeleninu z polievky pomelieme s nenavlhčenou žemľou. Pridáme vajcia, osolíme, okoreníme a rozmiešame. Ak je zmes mäkká, pridáme trochu žemľovej strúhanky. Tvarujeme malé, asi 2 cm hrubé karbonátky, ktoré opekáme v panvici na tuku z obidvoch strán do červena. Opečené karbonátky trochu podlejeme polievku, v ktorej sa varilo mäso so zeleninou, prikryjeme a dusíme, kým polievka nevsiakne do karbonátkou. Karbonátky so zeleninou sú vhodnou prílohou k rôznym teplým omáčkam. Môžeme ich podávať ako teplý predkrm s jogurtovou omáčkou, ochutenou s chrenom alebo s cibuľkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1797
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1798

Podobné recepty:
  • Kuracie rizoto

    Kuracie rizoto

  • Čevabčiči

    Čevabčiči

  • Katovský guláš z Prešporka

    Katovský guláš z Prešporka

kuk