Sekaná pečienka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g bravčové pliecko bez kosti, 250 g hovädzie mäso bez kosti, 2 žemle, 1 dl mlieka na navlhčenie žemlí, 2 vajcia, 1 cibuľa, cesnak, mleté čierne korenie, mletá paprika, rasca, soľ.

Postup

Krok 1

Umyté mäso osušíme, pokrájame a pomelieme s cibuľou a s navlhčenou žemľou. pridáme vajcia, soľ, koreniny a dobre rozmiešame. Zmes mäsa vložíme do pekáča, vytvarujeme šišku o hrúbke asi 3-4 cm, posypeme strúhankou, podlejeme vodou a vo vyhriatej rúre pečieme 40-50 minút. Z mletého mäsa sa roztopený tuk použije ako prírodná šťava. Podávame so zeleninovými prívarkami alebo so zemiakmi a kyslou uhorkou. Sekaná pečienka s rôznymi plnkami. Mletú zmes na pekáči upravíme tak, že do stredu uložíme: - párky alebo údenú klobásu; - natvrdo uvarené vajcia; - praženicu z vajec so zeleným hráškom; - zmes pokrájanej salámy, tvrdého syra a červenej kapie; - dusené huby s vajciami a podobné rôzne, vhodne upravené traviny podľa vlastného výberu. Plnku vložíme do stredu mletého mäsa, vrch zatvoríme nahromadením mletého mäsa do varu pozdĺžnej šišky a posypeme strúhankou. Okolo šišky do pekáča nakrájame cibuľu, podlejeme vodu a v predhriatej rúre pečieme asi 50 minút do zlatohneda. Počas pečenia podlievame podľa potreby horúcou vodou. Podávame so zemiakovou kašou alebo so zeleninovými prívarkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1003
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1004

Podobné recepty:
  • Pečeň dusená s údenou slaninou

    Pečeň dusená s údenou slaninou

  • Korenené mäsové dukáty

    Korenené mäsové dukáty

  • Vyprážané bravčové rebierka

    Vyprážané bravčové rebierka

kuk