Čevabčiči
2016-04-12- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Známa mäsová pochúťka každého gurmána.
Ingrediencie
- 250 g chudého hovädzieho mäsa bez kosti
- 250 g bravčového pliecka bez kosti
- soľ
- 1 lyžička mletej papriky
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- soľ
- tuk na opekanie
- horčica a cibuľa na obloženie
Postup
Krok 1
Umyté mäso osušíme, pokrájame a pomelieme. Pomleté mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou paprikou, premiešame a rukou tvarujeme menšie asi 40-50 g valčeky, ktoré opekáme zo všetkých strán v horúcom tuku.
Krok 2
Čevabčiči podávame preliate výpekom. Ku každej porcii (3-4 valčeky) podávame 3-4 kolieska z očistenej cibule a 1 lyžičku horčice.
Krok 3
Vhodnou prílohou je chlieb, alebo varené zemiaky. Malá dávka čevabčiči (s chlebom) je vhodná ako teplý predkrm.