Čevabčiči

2016-04-12
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Známa mäsová pochúťka každého gurmána.

Ingrediencie

  • 250 g chudého hovädzieho mäsa bez kosti
  • 250 g bravčového pliecka bez kosti
  • soľ
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
  • soľ
  • tuk na opekanie
  • horčica a cibuľa na obloženie

Postup

Krok 1

Umyté mäso osušíme, pokrájame a pomelieme. Pomleté mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou paprikou, premiešame a rukou tvarujeme menšie asi 40-50 g valčeky, ktoré opekáme zo všetkých strán v horúcom tuku.

Krok 2

Čevabčiči podávame preliate výpekom. Ku každej porcii (3-4 valčeky) podávame 3-4 kolieska z očistenej cibule a 1 lyžičku horčice.

Krok 3

Vhodnou prílohou je chlieb, alebo varené zemiaky. Malá dávka čevabčiči (s chlebom) je vhodná ako teplý predkrm.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1982
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1983

Podobné recepty:
  • Kurča na španielsky spôsob

    Kurča na španielsky spôsob

  • Gazdinkin rezeň

    Gazdinkin rezeň

  • Bravčovo-jablkový guláš

    Bravčovo-jablkový guláš

kuk