Mletý rezeň so syrom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 500 g bravčového prerasteného bôčika alebo mastnejších odrezkov, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička múky, vajcia a strúhanka na obalenie, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Umyté mäso bez kostí pokrájame a pomelieme. Do pomletého mäsa pridáme postrúhaný syr, vajcia, soľ, mleté čierne korenie. Zmes dobre vymiešame a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Z vychladnutého mletého mäsa a prísad tvarujeme ploché, asi 3-4 cm hrubé, oválne rezne, ktoré obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Obalené rezne vyprážame po obidvoch stranách v horúcom tuku. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky a zeleninový šalát.