Držky na taliansky spôsob

2016-06-01
  • Čas prípravy : 300 min.
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Držky na taliansky spôsob pripravíme uvarením a potom dusením. Podávame ich posypané syrom a zajedáme pečivom.

Ingrediencie

  • 400 g uvarených držiek
  • 100 g šunky alebo údeného mäsa
  • 1 lyžička oleja
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ks rajčiaky alebo rajčiakový pretlak
  • mletá paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • 4 lyžica postrúhaného syra

Postup

Krok 1

Uvarené a pokrájané držky (postup varenia je opísaný v úvode tejto kapitoly) vložíme do teplého tuku s opraženou cibuľou a s cesnakom. Pridáme pokrájané údené mäso, rajčiaky alebo rajčiakový pretlak, podlejeme vývarom alebo vodou, osolíme, okoreníme a spolu dusíme 10 minút.

Krok 2

Nakoniec primiešame pokrájanú petržlenovú vňať. Pokrm posypeme na tanieri postrúhaným syrom.

Krok 3

Vhodnou prílohou je biely chlieb alebo pečivo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1501
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1502

Podobné recepty:
  • Hovädzie na mexický spôsob

    Hovädzie na mexický spôsob

  • Vyprážané mäsové pirohy

    Vyprážané mäsové pirohy

  • Hovädzie na paprike

    Hovädzie na paprike

kuk