Držky na taliansky spôsob
2016-06-01- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Vnútornosti
- Kuchyňa: Talianska
- Čas prípravy : 300 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Držky na taliansky spôsob pripravíme uvarením a potom dusením. Podávame ich posypané syrom a zajedáme pečivom.
Ingrediencie
- 400 g uvarených držiek
- 100 g šunky alebo údeného mäsa
- 1 lyžička oleja
- 1 ks cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ks rajčiaky alebo rajčiakový pretlak
- mletá paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- 4 lyžica postrúhaného syra
Postup
Krok 1
Uvarené a pokrájané držky (postup varenia je opísaný v úvode tejto kapitoly) vložíme do teplého tuku s opraženou cibuľou a s cesnakom. Pridáme pokrájané údené mäso, rajčiaky alebo rajčiakový pretlak, podlejeme vývarom alebo vodou, osolíme, okoreníme a spolu dusíme 10 minút.
Krok 2
Nakoniec primiešame pokrájanú petržlenovú vňať. Pokrm posypeme na tanieri postrúhaným syrom.
Krok 3
Vhodnou prílohou je biely chlieb alebo pečivo.