Bravčový jazyk v sviečkovej omáčke
2016-02-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti
Popis
Sviečkovú omáčku veľmi dobre poznáte. A čo tak ju skombinovať s bravčovým jazykom?
Ingrediencie
- 2 ks bravčové jazyky
- soľ
- celé čierne korenie
- 1 ks bobkový list
- 1 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1/4 ks zeleru
- 1/4 ks kalerábu
- 2 dl kyslej smotany
- 1 lyžička horčice
- 2 plátok údenej slaniny
- ocot alebo citrón
- cukor
Postup
Krok 1
Umyté bravčové jazyky vložíme do osolenej vriacej vody s celým čiernym korením, bobkovým listom a s očistenou zeleninou. Prikryté varíme 40 minút. Uvarené jazyky položíme do studenej vody, vykostíme, olúpeme a pokrájame na 1/2 cm hrubé plátky.
Krok 2
Uvarenú koreňovú zeleninu rozmixujeme alebo cez sito pretrieme, prevaríme so smotanou, ochutíme horčicou, trochou octu a cukru. Údenú slaninu nadrobno pokrájame a dohneda upraženú primiešame do zeleninovej omáčky. Ak je omáčka prihustá, môžeme ju rozriediť trochou vývaru z jazykov.
Krok 3
Vhodnou prílohou sú žemľové knedle.