Bravčový jazyk v sviečkovej omáčke

2016-02-10

Popis

Sviečkovú omáčku veľmi dobre poznáte. A čo tak ju skombinovať s bravčovým jazykom?

Ingrediencie

  • 2 ks bravčové jazyky
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1/4 ks zeleru
  • 1/4 ks kalerábu
  • 2 dl kyslej smotany
  • 1 lyžička horčice
  • 2 plátok údenej slaniny
  • ocot alebo citrón
  • cukor

Postup

Krok 1

Umyté bravčové jazyky vložíme do osolenej vriacej vody s celým čiernym korením, bobkovým listom a s očistenou zeleninou. Prikryté varíme 40 minút. Uvarené jazyky položíme do studenej vody, vykostíme, olúpeme a pokrájame na 1/2 cm hrubé plátky.

Krok 2

Uvarenú koreňovú zeleninu rozmixujeme alebo cez sito pretrieme, prevaríme so smotanou, ochutíme horčicou, trochou octu a cukru. Údenú slaninu nadrobno pokrájame a dohneda upraženú primiešame do zeleninovej omáčky. Ak je omáčka prihustá, môžeme ju rozriediť trochou vývaru z jazykov.

Krok 3

Vhodnou prílohou sú žemľové knedle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 610
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

611

Podobné recepty:
  • Horčicové rezne á la Tublatanka

    Horčicové rezne á la Tublatanka

  • Pečený bravčový bok s feniklom

    Pečený bravčový bok s feniklom

  • Pikantné bravčové s lečom

    Pikantné bravčové s lečom