Bravčové osrdie na smotane I
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 1/2 ks bravčového osrdia
- 2 lyžica tuku
- 2 lyžica múky
- 2 ks bobkové listy
- 1 lyžička cukru
- 1 ks cibuľa
- 1 lyžička horčice
- trochu celé čierne korenie
- trochu ocot alebo citrónová šťava
- trochu cukor
- trochu soľ
- 1 hrnček kompótových brusníc alebo čučoriedok
- trochu smotana.
Postup
Krok 1
Pľúcka so srdcom dôkladne umyjeme a uvaríme vo vode s cibuľou a bobkovým listom. Z múky a z masti pripravíme tmavšiu zápražku, nakoniec prisypeme 1 lyžičku cukru a trochu popražíme. Prilejeme precedený vývar z pľúcok a miešajúc privedieme do varu. Medzitým pokrájame pľúcka a srdce na tenké rezance, chrupky, žily a šľachy nepoužijeme. Upravené vnútornosti vložíme do omáčky, ochutíme horčicou, smotanou, cukrom, ak treba dosolíme. Pred ukončením varu vložíme kompótové brusnice alebo čučoriedky. Vhodnou prílohou sú žemľové knedle.