Bravčové osrdie na smotane I

2015-12-15

Ingrediencie

  • 1/2 ks bravčového osrdia
  • 2 lyžica tuku
  • 2 lyžica múky
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lyžička cukru
  • 1 ks cibuľa
  • 1 lyžička horčice
  • trochu celé čierne korenie
  • trochu ocot alebo citrónová šťava
  • trochu cukor
  • trochu soľ
  • 1 hrnček kompótových brusníc alebo čučoriedok
  • trochu smotana.

Postup

Krok 1

Pľúcka so srdcom dôkladne umyjeme a uvaríme vo vode s cibuľou a bobkovým listom. Z múky a z masti pripravíme tmavšiu zápražku, nakoniec prisypeme 1 lyžičku cukru a trochu popražíme. Prilejeme precedený vývar z pľúcok a miešajúc privedieme do varu. Medzitým pokrájame pľúcka a srdce na tenké rezance, chrupky, žily a šľachy nepoužijeme. Upravené vnútornosti vložíme do omáčky, ochutíme horčicou, smotanou, cukrom, ak treba dosolíme. Pred ukončením varu vložíme kompótové brusnice alebo čučoriedky. Vhodnou prílohou sú žemľové knedle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1117
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1118

Podobné recepty:
  • Diabolské šúľance

    Diabolské šúľance

  • Sendvič plnený steakom

    Sendvič plnený steakom

  • Sedliacka bravčová roláda

    Sedliacka bravčová roláda

kuk