Bravčové osrdie na smotane II

2015-12-15

Ingrediencie

  • 1/2 ks bravčového alebo teľacieho osrdia
  • trochu soľ
  • 1 ks bobkový list
  • 4-5 ks zrniek čierneho korenia
  • 2 lyžica tuku
  • 2 lyžica múky
  • 2 dl kyslej smotany
  • trochu ocot.

Postup

Krok 1

Pľúca a srdce prerežeme, dobre umyjeme vo viacerých vodách a vložíme do hrnca, zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 40-50 minút. Uvarené osrdie preložíme do studenej vody a pokrájame na drobnejšie, rovnomerné kúsky. Vývar precedíme. Z tuku a múky urobíme svetlohnedú zápražku, zalejeme chladným precedeným vývarom z osrdia, miešame k bodu varu, aby omáčka bola hladká a potom varíme aj s pokrájaným osrdím 10-15 minút. Nakoniec primiešame kyslú smotanu, podľa potreby dosolíme a okyslíme octom. Chuť omáčky zjemníme štipkou cukru. Miesto osrdia môžeme použiť len pľúca. Vhodnou prílohou sú žemľové knedle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 945
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

946

Podobné recepty:
  • Zapekané vyprážané rezne

    Zapekané vyprážané rezne

  • Kysel

    Kysel

  • Plnený kel

    Plnený kel

kuk