Bravčové vnútornosti na kyslo

2015-12-16

Ingrediencie

  • 1/2 ks bravčového osrdia
  • 1 ks bravčový jazyk
  • trochu soľ
  • trochu celé čierne korenie
  • 1 ks bobkový list
  • trochu horčica
  • 2 dl dl smotany
  • 1 ks cibuľa
  • trochu cesnak
  • trochu olej
  • trochu múka
  • trochu cukor.

Postup

Krok 1

Vnútornosti dôkladne umyjeme a uvaríme so soľou, cibuľou, so strúčikom cesnaku, bobkovým listom a celým čiernym korením. Uvarené vnútornosti vyberieme, očistíme od žíl, chrupiek, kostičiek a jazyky olúpeme. Všetko pokrájame na malé kúsky. Vývar precedíme. Tmavšiu zápražku pripravíme z tuku a múky, rozriedime precedeným vývarom z vnútorností a za stáleho miešania privedieme k bodu varu. Potom vložíme pokrájané vnútornosti, ochutíme horčicou, smotanou, ak treba dosolíme a zjemníme troškou cukru. Ochutenú omáčku chvíľu povaríme. Podávame so žemľovou knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 752
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

753

Podobné recepty:
  • Plnené kapustové a chrenové listy

    Plnené kapustové a chrenové listy

  • Pomaly pečený bravčový bôčik

    Pomaly pečený bravčový bôčik

  • Chrenové čevapčiči

    Chrenové čevapčiči