Rýchly a chutný zákusok
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 180 g práškového cukru, 180 g masla alebo rastlinného tuku, 5 vajec, 50 g čokolády, 80 zomletých orechov, 180 g hrubej múky, prípadne rum na pokvapkanie, dve vrecúška parížskeho krému Dr. Oetkera, mlieko, šľahačku z jednej smotany.
Postup
Krok 1
Cukor a maslo vymiešame do peny, postupne pridávame vajcia, za každým vajcom dobre premiešame. Primiešame postrúhanú čokoládu, orechy a múku. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a v mierne teplej rúre upečieme. Po vychladnutí môžeme pokvapkať rumom. Potrieme parížskym krémom pripraveným podľa návodu na vrecúšku a šľahačkou.