Vyprážaný mozog

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g bravčového alebo teľacieho mozgu, soľ, 1 lyžica octu, múka na obalenie, tuk na vypraženie. Cestíčko: 1/2 dl mlieka alebo vína, 1 vajce, 2 lyžice polohrubej múky.

Postup

Krok 1

Umytý mozog vložíme do vriacej osolenej a okyslenej vody a varíme 5 minút. Uvarený mozog preložíme lopatkou do studenej vody, odstránime blany a na doske pokrájame na hrubšie plátky. Mozog obalíme v múke a v cestíčku z vajca, múky a vína alebo z mlieka a vypražíme v horúcom tuku. Vyprážaný mozog podávame s rôzne upravenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 647
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

648

Podobné recepty:
  • Maďarský bravčový paprikáš

    Maďarský bravčový paprikáš

  • Modranské bravčové

    Modranské bravčové

  • Rozmarínové mäsko

    Rozmarínové mäsko

kuk