Žemľová plnka s hydinovou pečeňou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Hus
Ingrediencie
- 200 g hydinovej pečene, 3 žemle, 2 vajcia, 2-3 lyžice tuku, 1 menšia cibuľa, trochu vody alebo mlieka, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, soľ.
Postup
Krok 1
Žemle pokrájame na kocky. Celé vajcia rozšľaháme s troškou mlieka alebo vody, trochu osolíme a pokrájané žemle pokropíme. Na teplom tuku podusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a na drobné kúsky pokrájanú hydinovú pečeň, prudko podusíme a zmiešame so žemľami. Plnku trochu okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a petržlenovou vňaťou. Pomiešame len ľahko, aby plnka nebola kašovitá, len rovnomerne premiešaná.