Žemľová plnka s hydinovou pečeňou a šampiňónmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Hus
Ingrediencie
- 2-3 žemle, 2 vajcia, 1 lyžica tuku, hydinová pečeň, hrsť sterilizovaných šampiňónov, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ, môže byť aj koňak.
Postup
Krok 1
Pokrájané žemle pokropíme rozšľahanými vajciami. Na tuku podusíme nadrobno pokrájanú cibuľku, drobné kúsky hydinovej pečene a na plátky pokrájané šampiňóny. Dusíme asi 5 minút, potom pridáme k pokrájanej žemle, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme petržlenovú vňať a zľahka zamiešame. Nakoniec môžeme plnku pokvapkať koňakom.