Pikantná hydinová pečeň

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hydinovej pečene, 2 lyžice tuku, 1 cibuľa, 2 čerstvé kapie, 2 lyžice ostrého kečupu, pohár červeného vína, mleté čierne korenie, mlieko na vybielenie pečene, soľ.

Postup

Krok 1

Pečeň z hydiny očistíme a vložíme na 1/2 hodiny do mlieka. Pečeň zbelie a zjemní chuť. Do teplého tuku vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu, očistenú, na tenké hranolčeky pokrájanú kapiu, osolíme, pomiešame, opražíme a pod pokrievkou pomaly dusíme 5-6 minút. Potom podlejeme vínom, vložíme pečeň, prikryjeme a dusíme ďalej asi 10 minút podľa veľkosti pečene. Pečeň nemá byť krvavá, ani sypká, prepečená. Nakoniec pečeň pokrájame na plátky, preložíme na tanier, šťavu dochutíme kečupom a pečeň polejeme. Podávame s ryžou alebo s bielym chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 553
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

554

Podobné recepty:
  • Francúzka pečeňová pochúťka

    Francúzka pečeňová pochúťka

  • Kurča na šampiňónoch II

    Kurča na šampiňónoch II

  • Morčacie stehno na maďarský spôsob

    Morčacie stehno na maďarský spôsob