Diviak na červenom víne

2016-04-29
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Veľmi dobre dochutené diviačie mäso, ktoré bolo v marináde 4-5 dní. Takto pripravené mäso podusíme a podávame s knedľou alebo ryžou.

Ingrediencie

  • 500 g chudého mäsa bez kostí zo stehna
  • 100 g údenej slaniny
  • zelenina a nálev z marinády
  • 1 ks cibuľa
  • 1 dl červeného vína
  • 2 lyžica šípkového lekváru
  • citrón
  • trochu cukru
  • 1 lyžička tuku a múky na zápražku
  • soľ
  • 1/4 l octu
  • 1/4 l vody (alebo červené víno)
  • 2-3 lyžica pokrájanej koreňovej zeleniny
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks bobkový list
  • 3-4 zrnko čierneho a nového korenia
  • 2-3 zrnko borievok alebo materinu dúšku

Postup

Krok 1

Marinádu uvaríme z príslušných surovín. Mäso očistíme od tuku, umyjeme a vložíme do uvarenej a vychladnutej marinády na 4-5 dní. Marinády má byť toľko, aby mäso bolo ponorené v tesnej porcelánovej miske.

Krok 2

Mäso v marináde obraciame 4-5 dní. V rajnici opražíme na malé kocky pokrájanú údenú slaninu, pridáme z marinády precedenú koreňovú zeleninu, pokrájanú cibuľu a mäso, ktoré opečieme zo všetkých strán. O

Krok 3

pekáme pomaly, na miernom plameni, aby zelenina s cibuľou sa nepripiekli. Potom mäso podlejeme nálevom z marinády a červeným vínom.

Krok 4

Prikryté dusíme 50-60 minút. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme tukovou zápražkou, ochutíme šípkovým lekvárom, postrúhanou citrónovou kôrou a šťavou, miešame a varíme 5-10 minút.

Krok 5

Nakoniec šťavu precedíme. Mäso pokrájame na plátky, vložíme do precedenej šťavy a prevaríme. Vhodnou prílohou je žemľová knedľa alebo ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2152
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2153

Podobné recepty:
  • Prsia z divej husi na poľovnícky spôsob

    Prsia z divej husi na poľovnícky spôsob

  • Králik gratinovaný so šunkou a syrom

    Králik gratinovaný so šunkou a syrom

  • Králik dusený na taliansky spôsob

    Králik dusený na taliansky spôsob

kuk