Bažant na slanine
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Hydina , Bažant
Popis
Na jemno pripravený bažant s neodolateľnou vôňou a chuťou slaniny. Bažanta na slanine podávame so zemiakmi.
Ingrediencie
- 1 ks očistený bažant
- 4 plátok údenej slaniny
- soľ
- 1 ks cibuľa
- 2 lyžica tuku
- celé korenie čierne a nové
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica masla
Postup
Krok 1
Bažanta nasucho ošklbeme, nad plameňom opálime, vypitveme a umyjeme vlažnou vodou. Osušeného bažanta presekneme na polovice, pretiahneme v časti pŕs a stehien hranolčekmi údenej slaniny a osolíme.
Krok 2
Cibuľu a zostatok údenej slaniny nadrobno pokrájame, vložíme do roztopeného tuku, opražíme, pridáme korenie, podlejeme vodou a prevaríme. Do vriaceho základu vložíme polovice bažanta a v horúcej rúre pečieme, kým je mäso mäkké a do svetlohneda upečené. Počas pečenia mäso podlievame horúcou vodou a polievame výpekom.
Krok 3
Upečené mäso vyložíme na tanier, šťavu vydusíme na tuk, primiešame múku, opražíme, zalejeme vodou a miešajúc varíme 10 minút.
Krok 4
Nakoniec do šťavy pridáme maslo. Upečeného bažanta rozsekáme na porcie a podlejeme zahustenou šťavou.
Krok 5
Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky, brusnicový alebo ríbezľový kompót.