Bažant na slanine

2015-12-03

Popis

Na jemno pripravený bažant s neodolateľnou vôňou a chuťou slaniny. Bažanta na slanine podávame so zemiakmi.

Ingrediencie

  • 1 ks očistený bažant
  • 4 plátok údenej slaniny
  • soľ
  • 1 ks cibuľa
  • 2 lyžica tuku
  • celé korenie čierne a nové
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica masla

Postup

Krok 1

Bažanta nasucho ošklbeme, nad plameňom opálime, vypitveme a umyjeme vlažnou vodou. Osušeného bažanta presekneme na polovice, pretiahneme v časti pŕs a stehien hranolčekmi údenej slaniny a osolíme.

Krok 2

Cibuľu a zostatok údenej slaniny nadrobno pokrájame, vložíme do roztopeného tuku, opražíme, pridáme korenie, podlejeme vodou a prevaríme. Do vriaceho základu vložíme polovice bažanta a v horúcej rúre pečieme, kým je mäso mäkké a do svetlohneda upečené. Počas pečenia mäso podlievame horúcou vodou a polievame výpekom.

Krok 3

Upečené mäso vyložíme na tanier, šťavu vydusíme na tuk, primiešame múku, opražíme, zalejeme vodou a miešajúc varíme 10 minút.

Krok 4

Nakoniec do šťavy pridáme maslo. Upečeného bažanta rozsekáme na porcie a podlejeme zahustenou šťavou.

Krok 5

Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky, brusnicový alebo ríbezľový kompót.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1401
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1402

Podobné recepty:
  • Plnené kuracie kapsičky

    Plnené kuracie kapsičky

  • Kačacie stehná dusené s ryžou

    Kačacie stehná dusené s ryžou

  • Bažant na víne

    Bažant na víne

kuk