Zajac na slanine

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g zajačí chrbát a stehná, 4 plátky údenej slaniny, 2 lyžice tuku, 2 cibule, soľ, celé korenie čierne a divoké, 1 lyžička hladkej múky.

Postup

Krok 1

Odblanené mäso umyjeme, opražíme a pretiahneme hranolčekmi údenej slaniny a osolíme. Očistenú a nadrobno posekanú cibuľu so zostatkom údenej slaniny vložíme do teplého tuku, opražíme, pridáme korenie, dolejeme horúcou vodou a prevaríme. Do základu vložíme pripravené mäso, prikryjeme a v horúcej rúre dusíme, kým je mäso mäkké. Počas dusenia mäso polievame výpekom a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso preložíme na dosku a keď trochu vychladne, odstránime kosti a mäso pokrájame na plátky. Šťavu vydusíme na tuk, pridáme múku, miešajúc opražíme zalejeme vodou, dobre rozmiešame a varíme asi 5 minút, kým tuk nevystúpi na povrch. Pokrájané mäso vložíme do šťavy a spolu dobre prehrejeme. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky a zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 933
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

934

Podobné recepty:
  • Muflóní chrbát na cesnaku

    Muflóní chrbát na cesnaku

  • Zajac po kanadsky

    Zajac po kanadsky

  • Ragú z králika na šampiňónoch

    Ragú z králika na šampiňónoch

kuk