Karfiolový nákyp

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 karfiol, 2 dl lahôdkovej smotany, 2 vajcia, soľ, muškátový oriešok, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a vložíme do ohňovzdornej, najlepšie sklenenej zapekacej nádoby. Čerstvé vajcia a smotanou osolíme, ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou, rozšľaháme a karfiol zalejeme. Karfiol má byť zakrytý smotanovou omáčkou, aby sa do mäkka udusil, Preto omáčku môžeme doliať trochou mlieka alebo vodou. Nádobu zakryjeme a vložíme do predhriatej rúry na 40-45 minút. Pečieme pomaly. Pôsobením tepla nákyp zväčší objem, preto nádobu plníme len do dvoch tretín. Nákyp je upečený, keď je povrch stuhnutý, oddeľuje sa od stien nádoby. V sklenenej nádobe vidíme žltnutie nákypu. Ak sa pripeká, znížime prívod tepla. Karfiolový nákyp je vhodnou prílohou k pečenému kurčaťu, k teľaciemu mäsu. Ako samostatný pokrm podávame karfiolový nákyp s varenými zemiakmi a s kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1608
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1609

Podobné recepty:
  • Rigatone s cícerovým sugom

    Rigatone s cícerovým sugom

  • Hermelín v lístkovom ceste

    Hermelín v lístkovom ceste

  • Zelerové tyčinky

    Zelerové tyčinky

kuk