Nákyp z karotky s mandľami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g karotky (čerstvej alebo mrazenej) 2 dl smotany, 1 dl vody, 2 vajcia, 1 lyžica olúpaných mandlí, soľ, muškátový oriešok.

Postup

Krok 1

Karotku umyjeme, očistíme a znova opláchneme, pokrájame na rovnomerné hranolčeky, kocky alebo na kolieska. Sterilizovanú karotku v sladkokyslom náleve nepoužívame, lebo varením nezmäkne. Upravenú karotku vložíme do zapekacej nádoby. Vajcia rozšľaháme so smotanou, vložíme olúpané a posekané mandle, osolíme a okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom. Karotku zalejeme, aby bola ponorená v zálievke. Nádobu prikryjeme a pečieme 45 minút. Nákyp je hotový, keď stuhne zálievka a sa oddeľuje od stien nádoby. Nákyp z karotky s mandľami je vhodnou prílohou k bielemu pečenému a dusenému mäsu, alebo ako teplý predkrm bez ďalšej prílohy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 562
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

563

Podobné recepty:
  • Zapekané zemiaky so syrom II

    Zapekané zemiaky so syrom II

  • Hubové krokety

    Hubové krokety

  • Pre krvnú skupinu 0: rýchla studená letná polievka

    Pre krvnú skupinu 0: rýchla studená letná polievka