Mäsová roláda I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa (bôčik, pliecko), 100 až 150 g húb, 1 cibuľu, 50 g červenej papriky (môže byť nakladaná kapia), hrášok (malá konzerva), 3 vajíčka, 1 dl mlieka, olej, soľ, mleté čierne korenie, vegetu.
Postup
Krok 1
Mäso pomelieme, pridáme 1 polievkovú lyžicu vegety, pol lyžičky soli, mlieko. Dobre premiešame a necháme asi 1 hodinu stáť v chladničke. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme, pridáme huby a podusíme. Primiešame vajcia. Hubovú praženicu necháme vychladnúť. Z odstáteho mäsa na mokrom igelite urobíme placku na ktorú rozotrieme praženicu, rovnomerne poukladáme hrášok a červenú papriku. Pomocou igelitu zvinieme rolku a zabalíme do alobalu. Pečieme v rúre na pekáči, do ktorého dáme 1 až 1,5 dl vody. Podávame teplé so zemiakmi, alebo vychladnuté s chlebom.