Zapekaný pór s ryžou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4-5 ks póru (podľa veľkosti), 1 zelená paprika, 2 lyžice masla, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 4 lyžice jogurtu (alebo smotany), 2 lyžice dusenej ryže, 2 lyžice postrúhaného syra, 2 plátky šunky alebo jemnej salámy, 2 vajcia, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

V ohňovzdornej miske roztopíme maslo, vložíme očistený a na tenké kolieska pokrájaný pór a zelenú papriku, osolíme, okoreníme mletým korením a červenou paprikou a 5 minút dusíme pod pokrievkou. Potom vložíme dusenú ryžu, nadrobno pokrájané plátky šunky alebo jemnej salámy, pomiešame a dobre prehrejeme. Jogurt rozšľaháme s vajcom a syrom s petržlenovou vňaťou, udusený pór s ryžou a zelenou paprikou polejeme a rýchlo zapečieme. Zapekaný pór s ryžou obložíme s čerstvou zeleninou (rajčiaky, uhorky) alebo upraveným odkôstkovaným ovocím (slivka, broskyňa, hrozno a podobne). Rovnakým spôsobom zapekáme aj iné vhodné druhy zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 504
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

505

Podobné recepty:
  • Gemerské guľky

    Gemerské guľky

  • Debrecínske zemiaky

    Debrecínske zemiaky

  • Vianočný zemiakovo-zeleninový šalát bez vajec

    Vianočný zemiakovo-zeleninový šalát bez vajec