Haruľa s bryndzou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 4,5 lyžíc múky, 2 strúčiky cesnaku, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bravčová masť na pečenie.
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky olúpeme, opláchneme a postrúhame. Pridáme očistenú a postrúhanú cibuľu, pretlačený strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a majorán. Základné cesto je prevažne zemiakové. Múka tvorí len spojku. Koreniny sú výraznejšie ako u bežného pokrmu. Cesto má byť polotuhé, ľahko sa roztiera. Neriedi sa. Na urovnané cesto vo vymastenom pekáči rozložíme kúsky bryndze a pečieme v rozohriatej rúre asi 30 minút do zlatočervena.