Zemiakové placky II

2016-06-06

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 200 g hladkej múky
  • soľ
  • 1 vajce
  • tuk na pomastenie panvice.

Postup

Krok 1

Umyté zemiaky uvaríme, olúpeme a vychladnuté postrúhame alebo pomelieme, pridáme trochu múky, vajce a mierne osolíme. Zamiesime cesto, vytvoríme hrubší valec a nakrájame z neho rovnomerné asi 50-60 g kusy. Z každého kúska miesením vytvarujeme bochník. Nakoniec bochníky rozvaľkáme na tenké placky a opekáme na pomastenej panvici z obidvoch strán.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1856
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1857

Podobné recepty:
  • Jesenná plnka

    Jesenná plnka

  • Zeleninové čevabčiči

    Zeleninové čevabčiči

  • Švajčiarska omeleta

    Švajčiarska omeleta