Huby so smotanou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 500 g húb, 1 cibuľa, 2 lyžičky bravčovej masti, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 1/2 lyžičky červenej papriky, 2 dl smotany, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Huby nasucho očistíme, pokrájame na tenké plátky, vložíme do sita a prepláchneme tečúcou vodou. Masť roztopíme, vložíme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájané a umyté huby, osolíme, okoreníme, pomiešame a prikryjeme. Rajnica, v ktorej huby dusíme má byť taká veľká, aby huby boli asi v 3-4 cm vrstve. Prikryté huby pomaly dusíme na miernom ohni 20-30 minút. Počas dusenia niekoľko krát huby pomiešame a pred dohotovením pridáme petržlenovú vňať. Ak sa pripaľujú, znížime prívod tepla, aby sa pomalšie odparovali. Pretože huby obsahujú 70-90% vody, huby nepodlievame. Do hotových, t.j. zmäknutých a na tuk udusených húb vsypeme červenú papriku a 2 dl kyslej smotany, pomiešame a prevaríme. Nakoniec omáčku posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so žemľovou knedľou a dusenou ryžou alebo s uvarenou cestovinou.