Hubová omáčka s kôprom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g húb, soľ, bobkový list, 2-3 zrnká celého korenia, 2 lyžičky tuku, 2 lyžičky múky, 2-3 lyžice smotany, kôpor.

Postup

Krok 1

Huby nasucho očistíme, pokrájame, vložíme do sita a opláchneme v tečúcej vode. Umyté huby vložíme do hrnca, zalejeme trochou vody, aby boli zakryté, osolíme, okoreníme a pomaly varíme 20 minút. Po uvarení vyberieme bobkový list a celé korenie. Z tuku a múky pripravíme zápražku, zalejeme uvarenými hubami a miešajúc privedieme k bodu varu, prikryjeme a ešte 10 minút varíme. Ak sa omáčka pripaľuje, znížime prívod tepla. Do uvarenej omáčky pridáme hustú kyslú smotanu a nadrobno pokrájaný kôpor. Podávame so žemľovými knedľami alebo s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1636
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1637

Podobné recepty:
  • Vysmážané zemiakové knedle

    Vysmážané zemiakové knedle

  • Volské oko na zelenine

    Volské oko na zelenine

  • Studená brusnicová omáčka

    Studená brusnicová omáčka

kuk