Hubová omáčka s kôprom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 500 g húb, soľ, bobkový list, 2-3 zrnká celého korenia, 2 lyžičky tuku, 2 lyžičky múky, 2-3 lyžice smotany, kôpor.
Postup
Krok 1
Huby nasucho očistíme, pokrájame, vložíme do sita a opláchneme v tečúcej vode. Umyté huby vložíme do hrnca, zalejeme trochou vody, aby boli zakryté, osolíme, okoreníme a pomaly varíme 20 minút. Po uvarení vyberieme bobkový list a celé korenie. Z tuku a múky pripravíme zápražku, zalejeme uvarenými hubami a miešajúc privedieme k bodu varu, prikryjeme a ešte 10 minút varíme. Ak sa omáčka pripaľuje, znížime prívod tepla. Do uvarenej omáčky pridáme hustú kyslú smotanu a nadrobno pokrájaný kôpor. Podávame so žemľovými knedľami alebo s ryžou.