Vyprážané huby
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 400 g húb, soľ, 3 lyžice múky, 1 lyžička oleja, 2 vajcia, 3-4 lyžice strúhanky, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1,5 cm hrubšie plátky, vložíme do sita a opláchneme v tečúcej vode. Drobné klobúčiky šampiňónov, alebo klobúky bedle vyprážame nepokrájané, celé. Umyté a osolené huby obalíme v múke, vo vajci, ktoré sme rozšľahali s troškou oleja a v strúhanke. Obalené hríby vkladáme do horúceho tuku tak, aby plávali. Zo začiatku vyprážame pod pokrievkou, po 5-8 minútach bez pokrievky. Hotové vypražené hríby majú zlatohnedú farbu. Vypražené huby podávame s jogurtovou majonézou, ochutenou bylinkami alebo s rôzne upravenými zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.