Vyprážané huby

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g húb, soľ, 3 lyžice múky, 1 lyžička oleja, 2 vajcia, 3-4 lyžice strúhanky, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1,5 cm hrubšie plátky, vložíme do sita a opláchneme v tečúcej vode. Drobné klobúčiky šampiňónov, alebo klobúky bedle vyprážame nepokrájané, celé. Umyté a osolené huby obalíme v múke, vo vajci, ktoré sme rozšľahali s troškou oleja a v strúhanke. Obalené hríby vkladáme do horúceho tuku tak, aby plávali. Zo začiatku vyprážame pod pokrievkou, po 5-8 minútach bez pokrievky. Hotové vypražené hríby majú zlatohnedú farbu. Vypražené huby podávame s jogurtovou majonézou, ochutenou bylinkami alebo s rôzne upravenými zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 814
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

815

Podobné recepty:
  • Zapekaná zelená fazuľka

    Zapekaná zelená fazuľka

  • Šišky II

    Šišky II

  • Zdravé a chutné jedlo zo štyroch častí

    Zdravé a chutné jedlo zo štyroch častí

kuk