Orechová torta I

2015-09-29

Ingrediencie

  • Cesto: 4 žĺtky, 300 g práškového cukru, 12 lyžíc vody, 100 g mletých orechov, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, zo štyroch bielkov sneh. Krém: 200 g mletých orechov, 2 dl mlieka, 200 g masla, 200 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Práškový cukor, žĺtky, vodu, múku a prášok do pečiva dobre vymiešame a zľahka primiešame sneh. Masu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť. Krém pripravíme tak, že mleté orechy zabaríme vriacim mliekom, po vychladnutí primiešame maslo a cukor. Upečený korpus prerežeme na tri časti, naplníme orechovou plnkou. Orechovou plnkou potrieme celú tortu a ozdobíme mletými (i celými) orechmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1240
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1241

Podobné recepty:
  • Nakladaná hydina

    Nakladaná hydina

  • Bábovka inak

    Bábovka inak

  • Jednoduchá tvarohová štrúdľa

    Jednoduchá tvarohová štrúdľa

kuk