Šólet

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky strakatej fazule, 2 lyžice krúp, 2 lyžice husacej alebo bravčovej masti, 700 - 800 g hovädzieho mäsa s kosťou, alebo husaciny, plnený husí krk, soľ, cesnak, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 lyžičky múky.

Postup

Krok 1

Prebratú fazuľu umyjeme a vložíme do väčšieho, asi 4 l hrnca. Vložíme na kusy pokrájané hovädzie alebo husacie mäso, naplnený husací krk. Mäso bolo podľa starých zvykov údené Mäso uložíme medzi fazuľu, všetko zalejeme vodou do 3/4 hrnca, pridáme tuk, koreniny a múku a na platni privedieme k bodu varu. Hrniec prikryjeme a vložíme do rúry na 10-12 hodín. Pri najnižšom prívode tepla šólet dusíme. Prívod tepla sa nesmie zvýšiť, šólet dusíme. Prívod tepla sa nesmie zvýšiť, aby sa pokrm nepripiekol. Fazuľa sa nerozvarí, krúpy sa rozídu a pokrm sa zahustí. Mäso sa oddelí od kostí.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1168
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1169

Podobné recepty:
  • Cesnaková omáčka II

    Cesnaková omáčka II

  • Karfiol na poľský spôsob

    Karfiol na poľský spôsob

  • Šúľance z tvarohového cesta

    Šúľance z tvarohového cesta

kuk