Žemľová knedľa II
2016-06-06- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 3 ks žemle
- 1 lyžica masla
- 1,5 lyžica hrubej múky
- 3,5 lyžica mlieka alebo vody
- 1 ks vajce
- soľ
Postup
Krok 1
Pokrájané žemle opečieme na masle a necháme vychladnúť. V mlieku alebo vo vode rozmiešame vajce, múku, štipku soli, žemle pokropíme. V dlaniach vytvarujeme 2 knedle a varíme v osolenej vode asi 10-15 minút. Knedľu môžeme ochutiť petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo opraženou cibuľkou. Ak do cesta pridáme nadrobno pokrájanú šunku, jemnú salámu, varené údené mäso, údenú slaninu, podávame knedle k bezmäsitým pokrmom.