Žemľová knedľa II

2016-06-06

Ingrediencie

  • 3 ks žemle
  • 1 lyžica masla
  • 1,5 lyžica hrubej múky
  • 3,5 lyžica mlieka alebo vody
  • 1 ks vajce
  • soľ

Postup

Krok 1

Pokrájané žemle opečieme na masle a necháme vychladnúť. V mlieku alebo vo vode rozmiešame vajce, múku, štipku soli, žemle pokropíme. V dlaniach vytvarujeme 2 knedle a varíme v osolenej vode asi 10-15 minút. Knedľu môžeme ochutiť petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo opraženou cibuľkou. Ak do cesta pridáme nadrobno pokrájanú šunku, jemnú salámu, varené údené mäso, údenú slaninu, podávame knedle k bezmäsitým pokrmom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1188
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1189

Podobné recepty:
  • Malé guľaté knedle

    Malé guľaté knedle

  • Jogurtová omáčka k rybe (náhrada tatárskej omáčky)

    Jogurtová omáčka k rybe (náhrada tatárskej omáčky)

  • Ryža hrozienková

    Ryža hrozienková

kuk