Teľacia pečeň na berlínsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 plátky teľacej pečene, asi 150 gramové, 2 cibule, 2 jablká, 2 lyžice hladkej múky, 50 g masla, soľ, biele korenie.

Postup

Krok 1

Plátky pečene odblaníme a osušíme. Obalíme ich v hladkej múke (prebytočnú múku strasieme) a necháme oschnúť. Cibuľu nakrájame na kolieska, jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Jablká opečieme na časti masla z oboch strán a odložíme. Na tom istom masle opečieme cibuľu a odložíme spolu s jablkami do tepla. Na zvyšnom masle (na osobitnej panvici) opečieme pečeň z oboch strán. Pečeň poukladáme na predhriatú misu, posolíme a okoreníme, obložíme jablkami a cibuľou. Podávame so zemiakovým pyré alebo so šalátmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 746
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

747

Podobné recepty:
  • Jablkový koláč s mrveničkou

    Jablkový koláč s mrveničkou

  • Orechový zákusok I

    Orechový zákusok I

  • Francúzka pečeňová pochúťka

    Francúzka pečeňová pochúťka