Ryžový šalát jablkový

2015-09-29

Ingrediencie

  • 100 g ryže, 1 dl vody, soľ, 200 g jabĺk, 100 g majonézy, 100 g smotany, soľ, citrónová šťava, mleté čierne korenie, voda.

Postup

Krok 1

Prebratú a umytú ryžu vložíme do osolenej vriacej vody a pri častom premiešaní uvaríme do mäkka. Uvarenú ryžu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom ju presypeme do pripravenej nádoby, zľahka premiešame a necháme vychladnúť. Ryža na šalát musí byť kyprá, mäkká a nesmie sa lepiť. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Uvarenú ryžu ochutíme mletým korením, pridáme jablká a majonézu rozmiešanú so smotanou, zľahka premiešame a dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 575
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

576

Podobné recepty:
  • Pikantný kalerábový šalát

    Pikantný kalerábový šalát

  • Paradajkový šalát (Bulharsko)

    Paradajkový šalát (Bulharsko)

  • Zelerová remuláda

    Zelerová remuláda