Drožďová nátierka

2016-05-30
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Jednoduchá nátierka k čerstvému pečivu. Drožďová nátierka bude hotová behom pár minút.

Ingrediencie

  • 150 g droždia
  • 50 g bravčovej masti
  • 50 g cibule
  • 50 g žemľovej strúhanky
  • 0.5 l mlieka
  • 5 vajec
  • soľ
  • 1 g mletého čierneho korenia
  • pažítka alebo petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme rozdrobené droždie a opražíme do ružova. Nakoniec pridáme preosiatu žemľovú strúhanku, chvíľu opražíme, zalejeme mliekom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Krok 2

Zmes zalejeme rozšľahanými vajciami a miešame, až kým sa vajcia nezrazia.

Krok 3

Potom nátierku posypeme posekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 880
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

881

Podobné recepty:
  • Tvarohové rožky

    Tvarohové rožky

  • Plnené bagety

    Plnené bagety

  • Nátierka z bielej fazule

    Nátierka z bielej fazule