Drožďová nátierka
2016-05-30- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 10 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Jednoduchá nátierka k čerstvému pečivu. Drožďová nátierka bude hotová behom pár minút.
Ingrediencie
- 150 g droždia
- 50 g bravčovej masti
- 50 g cibule
- 50 g žemľovej strúhanky
- 0.5 l mlieka
- 5 vajec
- soľ
- 1 g mletého čierneho korenia
- pažítka alebo petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme rozdrobené droždie a opražíme do ružova. Nakoniec pridáme preosiatu žemľovú strúhanku, chvíľu opražíme, zalejeme mliekom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Krok 2
Zmes zalejeme rozšľahanými vajciami a miešame, až kým sa vajcia nezrazia.
Krok 3
Potom nátierku posypeme posekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.