Vyprážané jablká
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy , Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- Pre 1 osobu 1 jablko, trochu práškového cukru, 1,5 - 2 lyžice cesta na palacinky (vajce, mlieko, hladká múka, štipka cukru a soli), pár kvapiek rumu, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Jablká olúpeme a vyrežeme jadrovník. Celé upravené jablko pokrájame na 1/2 cm hrubé kolieska. Jablká môžeme pokvapkať citrónom. Plátok jablka napichneme na vidličku a zľahka obalíme v práškovom cukre. Do palacinkového cesta najprv kvapneme trochu rumu, rozšľaháme, ponoríme pocukrované jablko a hneď vložíme do horúceho tuku. Rezy jablka po obidvoch stranách vypražíme. Vyprážané jablko môžeme podať ako malú prílohu k jemným, prírodne upraveným alebo pečeným mäsovým pokrmom. Posypané a vanilínvoým cukrom, so šľahačkou a škoricou podávame ako múčnik.