Višňová omáčka

2015-09-29

Ingrediencie

  • Pre 1 osobu 50 g višní, 1 lyžička masla, 1 lyžica múky, 1 dl mlieka, štipka soli a cukru.

Postup

Krok 1

Višne umyjeme, odstránime listy a stopky, vyberieme kôstky, vložíme do rajnice na roztopené maslo a na miernom ohni, prikryté pokrievkou dusíme 6-8 minút. Poprášime múkou, prilejeme mlieko a rozmiešame hladkú omáčku, ochutíme soľou a ešte 10 minút varíme. Višňovú omáčku podávame teplú alebo studenú k chudému a varenému hovädziemu mäsu, s varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1394
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1395

Podobné recepty:
  • Chivry omáčka

    Chivry omáčka

  • Tarhoňa (cestovinová ryža)

    Tarhoňa (cestovinová ryža)

  • Príloha z ananásu

    Príloha z ananásu

kuk